Hoogtefoto

Een hoogtestatief mag overal gebruikt worden
Doordat steeds meer mensen drones kopen en het luchtruim steeds voller is, wordt wetgeving voor dronefotografen regelmatig aangescherpt. Professionele dronefotografen met een ROC-light diploma mogen niet in de buurt komen van menigten, grote vliegvelden, aaneengesloten gebouwen en autowegen waar auto’s sneller dan 60 kilometer per uur rijden. Professionals met een ‘hoger’ ROC-diploma hebben iets meer speelruimte, maar ook zij zijn aan veel regels gebonden. Ze moeten vaak met teams werken en contact houden met regionale luchtverkeersleiding om hun drones op te laten. Gebruikers van hoogte statieven hebben daarentegen geen diploma’s nodig en kunnen overal direct aan de slag. Zelfs in no-fly areas, natuurgebieden, bij popconcerten en in volle binnensteden fotograferen zij zonder problemen.

Een hoogte statief maakt je creatief
Het statief van dedronefotograaf zijn opgezet op bergtoppen, in dakramen of zelfs vanuit zwembaden. Met een hoogtestatief fotografeer je plekken die zelfs voor drones onbereikbaar zijn. In gebouwen met hoge plafonds kunnen wij moeiteloos vanuit de hoogte werken, terwijl bij een drone het risico op een crash in zo’n geval groot is. De carbonbuis van een hoogtestatief kan ook los in de hand horizontaal gebruikt worden. Camera’s kunnen zo vanaf de waterkant vlak boven sloten of meren worden gehouden. Hoogtestatieven zijn door hun lichte gewicht goed op te tillen en doordat carbon stijf is, kan lopend met het statief in de hand gefilmd worden. zo creëren wij net als  met drones, prachtige bewegende beelden vanuit de hoogte maken.

Een hoogtestatief heeft geen batterij of elektrische delen
De levensduur van droneaccu’s vallen sterk tegen. De meeste drones zijn na 15 minuten leeg. Een lichtgewicht hoogte statief wordt gemakkelijk met de hand uitgeschoven en blijft uit zichzelf staan. De fotograaf kan rustig een landschap of object bestuderen om de juiste lijnen en belichting te vinden. Doordat hoogte statieven in tegenstelling tot drones geen elektrische motoren bevatten, zijn ze ook tijdens regen of sneeuw inzetbaar.

Iets voor u?

Bent u ook opzoek naar zo’n resultaat? Vraag nu online een offerte aan!

Website nodig? OVAS-Solutions